Meetkunde (versie tot schooljaar 2019/2020)

€ 13,95

Beschikbaarheid: Op voorraad

Titel: Meetkunde
Auteurs: Evelien Bus, Harry van Helden, Ton Konings, Hans Krabbendam, Henk Staal
Boek: 103 pagina's, softcover
ISBN: 977 111 111 0186


VO | HBO

 

Productbeschrijving

Meetkunde: Voor de lerarenopleiding

Uit de serie: Wiskunde voor leerlingen van 12-16

Dit boek maakt deel uit van een oorspronkelijke serie van drie werkboeken voor de opleiding tot wiskundeleraar, met als onderwerpen: Algebra, Meetkunde en Rekenen. 

Het boek bevat een overzicht van de onderwerpen van het meetkundeprogramma voor leerlingen van 12 tot 16 jaar. In detail richt het zich vooral op de kijkmeetkunde, het meest onbekende en uitdagende onderdeel in het wiskundeprogramma van 12 tot 16. Die kijkmeetkunde gaat over kijklijnen tussen oog en voorwerp, zichtbaar gemaakt in bovenaanzicht of zijaanzicht, en over verklaringen van de manier waarop we dingen zien. Deze meetkunde kan niet losgemaakt worden van de alledaagse werkelijkheid. In het boek wordt veelvuldig gebruikgemaakt van schoolboeken. Ook voor de andere onderdelen van het meetkundeprogramma worden veel voorbeelden uit methoden gebruikt. Het is goed die schoolboeken in de buurt te hebben.

Het boek is zo geschreven dat ook delen uit het boek gedaan kunnen worden. Van de volgorde van de hoofdstukken kan afgeweken worden.

De herziene versie van Meetkunde is ook te bestellen
Bestel hier