Huiswerk...? Denkt u dat ik daar tijd voor heb?

€ 15,95

Beschikbaarheid: Op voorraad

Titel: Huiswerk...? Denkt u dat ik daar tijd voor heb?
Auteur: Frans Ottenhof
Boek: 128 pagina's, softcover
ISBN: 978 907 786 6610

VO

  • Koop 2 voor € 14,50 per stuk en bespaar 10%
  • Koop 10 voor € 13,75 per stuk en bespaar 14%
  • Koop 25 voor € 13,00 per stuk en bespaar 19%
 

Productbeschrijving

Frans Ottenhof werkt meer dan veertig jaar als leraar biologie en werd gevraagd om stukjes te schrijven over het leven op school voor het onderwijsblad ‘Van 12 tot 18’. Met een beetje ‘minder mening en wat meer dagelijkse praktijk’ sprak de hoofdredacteur. Een heel goed idee. Die stukjes schrijven ging helemaal vanzelf. Zet dertig pubers zeven uur per dag in een klaslokaal met een leraar of lerares, dan heb je stof te over. 

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben ook nog wel iets anders aan hun hoofd dan leren. Zij beginnen in de eerste klas en ontwikkelen zich op school tot jong volwassenen. Met alles erop en er aan. Met ontluikende liefdes en uitbottende talenten en het krijgen van een stevige mening over van alles en nog wat. En heel veel onzekerheid, wat onvermijdelijk is in zo’n stormachtige levensfase.

De school is een dorp. Er gebeurt elke dag wel iets bijzonders waar je over kunt schrijven. In de klas, in de medewerkerskamer, op excursie, in gesprek met leerlingen, met hun ouders, met collega’s. De stukjes in dit boekje zijn geschreven voor docenten. Nu de verhalen gebundeld zijn blijkt het boekje ook heel informatief voor ouders.

Pubers zijn vaak niet zo spraakzaam over school Als je vraagt ‘Hoe was het op school?' en het antwoord is niet veel meer dan ‘oh, goed ...’  dan is dit boekje een inkijkje in de fascinerende leefwereld van het Voortgezet Onderwijs.

Bekijk hier een van de verhalen