Knap Lastig!

€ 17,50

Beschikbaarheid: Op voorraad

Titel: Knap Lastig!
Auteurs: Gerard Janssen; ideeën van Monique Sanders, Dolf Hautvast en Henno Oldenbeuving
Boek: 144 pagina's, softcover
ISBN: 978 906 607 0318


VO | MBO

 

Productbeschrijving

Knap Lastig!
Lesgeven aan pubers

Lastige pubers in de klas. Docenten moeten er mee dealen. Maar hoe ze dat doen, blijft in de lerarenkamer vaak onbesproken. Het lijkt op scholen taboe om toe te geven dat je sommige leerlingen lastig vindt. Met het boek Knap lastig! Lesgeven aan pubers kan dit taboe geslecht worden.

De ene docent krijgt het altijd op zijn heupen van die stille teruggetrokken jongen die het liefst wat wazig uit het raam kijkt als je wat vraagt; de ander heeft juist last van een klas waar twee dominante types de boel manipuleren. Wat voor de één een lastige puber is, is voor de ander juist een makkelijke leerling. Docenten zouden het elkaar een stuk makkelijker maken als ze met collega’s sparren over die ‘dwarsligger uit 3f’ en ‘de grijze muis uit 4c’.

Instrument

Het boek Knap lastig! Lesgeven aan pubers geeft een instrument in handen om het gesprek over lastig pubergedrag te openen en het lesgeven aan pubers weer leuker, makkelijker én beter te maken. In het prachtig vormgegeven boek gaan de schrijvers dit lastige onderwerp aan op een serieuze, luchtige en humoristische toon. In samenwerking met een aantal prominenten zoals Martine Delfos, Kees van der Wolf en Johan Hamstra reikt het boek tips, werkvormen en concepten aan op een verfrissende manier. Naast serieuze informatie over de hersenen van pubers en de Gordon-methode, biedt het boek bijvoorbeeld ook een quiz: ‘Hoe lastig was je zelf?’, een woordenboek pubertaal en een workshop: ‘Hoe kleed je je als een echte docent.’