WIJZE LESSEN

€ 25,95

Beschikbaarheid: Op voorraad

Titel: WIJZE LESSEN
Auteurs: Tim Surma, Dr. Dominique Sluijsmans, Kristel Vanhoyweghen, Dr. Gino Camp, Prof. dr. Daniel Muijs en Prof. dr. Paul A. Kirschner
Boek: 208 pagina's, softcover
ISBN: 978 907 786 6528

VO | MBO | HBO


Download hier gratis Wijze Lessen


 

Productbeschrijving

WIJZE LESSEN: twaalf bouwstenen voor effectieve didactiek
Welke bouwstenen voor effectieve lessen kunnen docenten in het VO gebruiken en hoe pas je ze toe in de dagelijkse lespraktijk?

Dagelijks geven duizenden leraren het beste voor zichzelf in de klas. Hoewel het takenpakket van de leraar heel divers is, blijft het geven van een goede les de kern van het vak. Zes auteurs uit Nederland en Belgie met ruime ervaring in onderwijspraktijk en onderwijsonderzoek presenteren in dit boek de meest recente wetenschappelijke inzichten op het vak van leren en instructie. En verbinden deze inzichten met de praktijk van het lesgeven. Met dit boek hopen ze leraren en bij uitbreiding elke onderwijsprofessional te inspireren tot een onderwijspraktijk waar elke leerling optimaal de kans krijgt om bij te leren. Op www.wijzelessen.eu blijven de auteurs nieuwe ontwikkelingen en activiteiten delen.

In dit Nederlandstalig boek wordt voor docenten in het voortgezet onderwijs, het ABC van effectieve instructie helder en praktijkgericht beschreven. Wil jij als docent naast lesgeven, leerlingen actief laten participeren en heb je zelfstandig werken hoog in het vaandel staan? In het boek WIJZE LESSEN kun je het volgende verwachten:

  • Gebaseerd op het werk van o.a. Barak Rosenshine (2010) en Pashler en collega's (2007);
  • Wetenschappelijk onderbouwd;
  • Veel praktijkvoorbeelden en concrete lessuggesties;
  • Bouwstenen onder de noemer van directe instructie, responsive teaching en expliciete instructie;
  • Een auteursteam van formaat: Tim Surma, Kristel Vanhoyweghen, Dominique Sluijsmans, Gino Camp, Daniel Muijs en Paul Kirschner


Door de bouwstenen te visualiseren zie je in een oogopslag hoe je de behandelende theorie in de praktijk kan toepassen. Bestel hier de poster. 

"Mijn tip: vervang minstens 1 nascholing dit schooljaar door dit boek. Wijze Lessen gaat over goed lesgeven. Compact, wetenschappelijk onderbouwd, met schitterende praktijkvoorbeelden en in heldere taal uitgelegd: een must-read voor alle leerkrachten." - Tamara Stojakovic (lerares Atheneum Merksem - beste leraar Nederlands van de lage Landen in 2017)