Eensgezind leiding geven

€ 20,95

Beschikbaarheid: Op voorraad

Titel: Eensgezind leiding geven
Auteurs: Kees Vreugdenhil en Simon Ettekoven
Boek: 120 pagina's, softcover
ISBN: 978 907 786 6511


PO | VO | MBO

 

Productbeschrijving

In dit boek is het leren en de ontwikkeling van iedereen in de onderwijsorganisatie, van leerlingen tot bestuurders, als leidraad genomen. Vanuit deze bedoeling kozen Kees Vreugdenhil en Simon Ettekoven voor het idee van ‘eensgezind leidinggeven’. Dit boek is gestoeld op het gedachtegoed van Alex van Emst. Daarin hebben de auteurs nieuwe inzichten verwerkt. Zou het niet geweldig helpen als iedereen in de organisatie de focus van ‘eensgezind leidinggeven’ gebruikte in het dagelijks handelen?

  • In hoofdstuk 1 wordt beschreven waarom eenheid van leiding geven een belangrijk principe is voor onderwijsorganisaties.
  • In hoofdstuk 2 wordt missie, visie en strategie aan elkaar gekoppeld: wat drijft de organisatie? Wat vormt haar beeld van goed en toekomstgericht onderwijs? Hoe bereik je dat met eensgezind leidinggeven? Welke kenmerken bepalen een professionele cultuur?
  • In hoofdstuk 3 wordt uitgewerkt welk leiderschap bij voorgaande bedoeling past. Daarin behandelen de auteurs ook de verschillende functies van managen en leidinggeven.
  • In hoofdstuk 4 wordt gedetailleerd in gegaan op de mogelijkheden en valkuilen van veranderingsprocessen om eensgezind leiding geven te realiseren in de hele onderwijsorganisatie.

U kunt bij deze uitgave een workshop/training aanvragen.

Bekijk hier het inkijkexemplaar